17 września 2019 w studiu kulinarnym Cook Up w Warszawie odbyła się premiera lodów wegańskich z linii Grycan Vegan. Agencja Solski Communications odpowiadała za koncepcję i realizację wydarzenia oraz za działania komunikacyjne skierowane do influencerów.
W wydarzeniu wzięli udział
blogerzy zainteresowani kuchnią roślinną i zdrowym odżywianiem.
W pierwszej części spotkania Elżbieta i Małgorzata Grycan zaprezentowały
trzy smaki nowych lodów wegańskich: Wanilia, Czekolada z prażonym ziarnem
kakaowca oraz Peanut Butter. Drugą część wydarzenia – warsztaty
kulinarne – poprowadził Michał Lachur, specjalista kuchni roślinnej. Goście mogli
nie tylko spróbować nowych lodów Grycan Vegan, ale również własnoręcznie stworzyć
wyśmienite wegańskie desery lodowe.
W efekcie przeprowadzonych działań w ciągu kilku dni po evencie w mediach społecznościowych pojawiło się ponad 100 relacji i postów na temat lodów Grycan Vegan. Informacje o nowościach ukazywały się zarówno na profilach zaproszonych influencerów jak i na grupach dotyczących diety wegańskiej oraz profilach konsumentów zainteresowanych dietą roślinną.
Lody wegańskie Grycan to już kolejny, po certyfikacji i uzyskaniu znaku Vegan dla sorbetów z owoców, krok marki w kierunku klientów przestrzegających diety roślinnej. Lody wegańskie Grycan zostały stworzone z zachowaniem najwyższych standardów firmy bazującej na stuletniej tradycji cukierniczej rodziny Państwa Grycanów. Wegańska oferta Grycan to wysokiej jakości produkty o pełnym smaku, który został uzyskany dzięki wykorzystaniu najlepszych naturalnych składników, z niską zawartością cukrów.